Tietoa meistä

Detector Oy on Pohjoismaiden johtava kaasunvalvonta-alan yritys, joka tarjoaa ja kehittää luotettavia ratkaisuja erilaisten tilojen kaasunvalvontatarpeisiin sekä henkilöturvallisuudesta huolehtimiseen. Olemme ainoa alan toimija, jolla on sekä tuotteille että palveluille Avainlippu merkkinä siitä, että tuotteet on valmistettu Suomessa ja palvelut ovat kotimaista alkuperää ja työllistävät Suomessa. Toimintamme on sertifioitu ISO 9001– ja ISO 14001 -johtamis- ja ympäristöjärjestelmien mukaisesti.

Laadukkailla ja säännöllisesti huolletuilla kaasunvalvontalaitteilla varmistetaan turvallinen toimintaympäristö myrkyllisten, räjähdysvaarallisten ja happea syrjäyttävien kaasujen valvonnassa.

Olemme ainoa suomalainen kaasunvalvonta-alan yritys, joka valmistaa omana tuotantona ATEX-sertifioituja kaasunilmaisimia. Jälleenmyyjiemme kautta toimimme myös Suomen ulkopuolella jo 11 maassa.



Visio ja strategia

Missiomme Detectorilla on tehdä ympäristöstäsi turvallinen ja tarjota huoletonta turvallisuutta. Uskomme siihen, että parhaat ratkaisut syntyvät yhteistyöllä.


Laatu- ja ympäristöpolitiikka

Detector Oy on luotettava yhteistyökumppani asiakkaalle kaikissa tilanteissa.

Meille on kunnia-asia tarjota parhaat mahdolliset, sertifioidut kestävän kehityksen tuotteet ja kattava ylläpitopalvelu koko tuotteen elinkaaren ajan.

Yritysvideo


Tutustu Detectorin toimintaan ja asiakkaamme (Oy Linde Gas Ab) kokemukseen yrityksestämme!


Yrityksen historia

1980-luku


Paritalon puolikkaasta Neuvostoliiton vientibuumiin

Detector Oy perustettiin vuonna 1981. Ensimmäiset toimitilat sijaitsivat Turussa paritalosta vuokratussa kahdessa huoneessa, jossa kahden hengen voimin alettiin valmistaa analogiatekniikalla kaasunvalvontateknologiaa sekä laboratoriouuneja.

Tuotanto oli kirjaimellisesti käsityötä – omin käsin koottiin niin piirilevyt kuin piirrettiin laitekuvat. Vuonna 1986 käyttöön otettu tietokone ja sille asennettu CAD-ohjelma olikin suuri muutos, sillä aiemmin pari päivää vienyt piirustustyö muuttui tunnin työksi tietokoneella.

Vuosikymmenen lopussa elettiin suurten muutosten aikoja. Vuonna 1988 muutettiin uusiin toimitiloihin. Seuraavana vuonna jäi yrityksen toinen perustajista eläkkeelle ja Detector muutettiin perheyhtiöksi. Samana vuonna päästiin mukaan vientitoimituksiin Neuvostoliittoon, mikä kasvatti kauppaa merkittävästi.

1990-luku


Kaupankäyntiä ja hiljaiseloa

Vuosikymmen alkoi lupaavasti viennin vetäessä itärajan toiselle puolelle ja töitä tehtiin yötä päivää. Vuosikymmenten vaihteessa palkattu huoltopäällikkö tuli tarpeeseen, sillä toiminnan alkuaikoina myydyille laitteille oli alkanut jo kertyä ikää ja systemaattiselle huoltopalvelulle oli kysyntää.

Neuvostoliiton romahtaminen hiljensi kaupan muutamaksi vuodeksi, kunnes 90-luvun puolivälissä päästiin mukaan isoihin investointeihin ja saatiin hyvä buumi jälleen päälle. Tuoterepertuaari kasvoi, sillä oma tuotanto alkoi valmistaa myös kaasuanalysaattoreita ja toimitilatkin saivat vaihtua jälleen.

2000-luku


Laitekuva vihreällä taustalla

Tuotannon ja tuotteiden kehitystä

2000-luvulla siirryttiin analogiateknologiasta digitaalitekniikkaan ja ulkoistettiin osa toiminnoista, jotta pystyttäisiin keskittymään omaan ydinosaamiseen. Enää esimerkiksi piirilevyjä ei koottu itse vaan alettiin keskittyä tuotesuunnitteluun, testaukseen, sertifiointiin ja loppukokoonpanoon. Tuotteista tuli modulaarisia, skaalautuvia sekä kansainvälisesti kilpailukykyisiä.

Vuonna 2006 tulivat markkinoille omat ATEX-hyväksytyt kaasunilmaisimet. Samana vuonna ostettiin Turusta oma toimitila ja saneerauksen valmistuttua päästiin uusiin toimitiloihin muuttamaan vuoden 2007 alussa. Vuonna 2008 saatiin Detector Oy:lle ISO 9001 -laatujärjestelmä.

Ylläpito ja huolto toimivat toiminnan vankkana tukijalkana, kun Yhdysvaltojen talouskriisi hiljensi talouden vuonna 2008 ja vähensi yritysten uusinvestointeja.

2010-luku


Yhteistyöllä entistä parempiin tuloksiin

2010-luku toi edelleen muutoksia mukanaan ja toimintaa kehitettiin voimallisesti.

Asiakkailta oli alkanut tulla toivomuksia paikallispalvelusta ja sen seurauksena yhteistyökumppaniverkoston kehittämistä alettiinkin määrätietoisesti työstää. Kumppanuusverkosto näki päivänvalon vuonna 2015 ensimmäisen yhteistyökumppanin aloittaessa toiminnan Lahden seudulla.

Detector Oy palkittiin Turun vuoden yrityksenä vuonna 2015. Osaaminen on laajentunut, kun taloon saatiin hallinto- ja kehittämisosaamista. Vuonna 2018 laajennettiin Detector Oy:n hallituspohjaa ja tehostettiin hallitustyöskentelyä, mikä ensimmäisenä ponnistuksenaan tuotti uuden vision ja strategian.

Vuonna 2019 myönnettiin uusimmalle Varia-nimiselle tuotteelle Design from Finland -merkki. Merkki kertoo osaltaan käyttäjälähtöisestä suunnittelusta, joka on toiminnan kulmakiviä. Niin tuotteita kuin palvelujakin tuotetaan yhdessä asiakkaiden kanssa ja tähtäimessä on jatkossakin parhaan mahdollisen lopputuloksen tarjoaminen!

2020-luku


Muutosten vuosikymmen

Uusi vuosikymmen toi mukanaan monia muutoksia yritykseen. Lokakuussa 2020 yritys jakaantui siten, että yrityksen hallussa oleva toimitilakiinteistö erotettiin omaksi yhtiökseen, Avasta Invest Oy:ksi. Detector Oy:n toiminta jatkui ennallaan, mutta jakaantumisen yhteydessä yrityksen y-tunnus muuttui.

Vuonna 2020 alkoi myös maailmanlaajuinen COVID19-pandemia, joka vaikutti merkitsevästi jokaisen henkilökohtaiseen elämään ja myös yritystoimintaan. Yrityksissä etätyöstä ja videoneuvotteluista tuli arkipäivää – niin myös Detectorissa. Monet yritykset kärsivät pandemian aikana asetetuista rajoituksista, mutta Detectorin liikevaihtoon ja toiminnan laajuuteen pandemia ei sanottavasti vaikuttanut, vaan liikevaihto kasvoi entisten vuosien tapaan.

Helmikuun 5. päivänä 2021 tehtiin yrityskauppa. Pentti ja Ulla-Maija Maunu myivät Detector Oy:n Sami Heinoselle, Janne Maunulle ja Sini Maunu-Carrionille. Yrityksen omistus pysyy siis edelleenkin suomalaisissa käsissä.

Vuosikymmen on ollut myös voimakkaan kehittämisen aikaa. Uusi kaasunilmaisin Varia saatiin markkinoille ja tuotekehityksen tuloksena syntyi moderni kaasunvalvontakeskus Seguro.

Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa 24.2.2022 ja sen sekä pandemian seurauksena energian hinta kasvoi ja komponenttien saatavuus hankaloitui. Komponenttipula ja kiihtyvä inflaatio ovat asettaneet omat haasteensa kaikille yrityksille, niin Detectorillekin.

Yrityksen henkilöstössä tapahtui myös muita muutoksia: yrityksen palveluksessa pitkän uran tehnyt myyntipäällikkö jäi pois työelämästä ja hänen tilalleen astui myyntijohtaja vuoden 2022 alussa. Moniammatillisuutta vahvistettiin palvelumuotoilijan rekrytoinnilla vuoden 2020 alussa. Huoltotoimintaa vahvistettiin palkkaamalla uusi huoltoasiantuntija.

Detectorille uusi vuosikymmen on tuonut myös paljon mahdollisuuksia. Turvallisuudesta, jota kaasunvalvontalaitteilla varmistetaan, on tullut entistä tärkeämpää ja vihreä siirtymä on tuonut markkinoille uudenlaista kysyntää mm. vedyn muodossa.