Detector Oy toimittaa sisätilojen kaasunvalvontalaitteet Kemin biotuotetehtaalle

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre Oy ja Detector Oy ovat tehneet sopimuksen sisätilojen  kaasunvalvontalaitteiden toimittamisesta Kemin biotuotetehtaalle. Tehtaan henkilöturvallisuutta tulevat turvaamaan Detectorin kehittämät Varia-kaasunilmaisimet, jotka ovat saaneet myös arvostetun Design from Finland -merkin.

Metsä Groupin Kemin biotuotetehdas on valmistuessaan pohjoisen pallonpuoliskon tehokkain puuta jalostava laitos. Kyseessä on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, 1,6 miljardia euroa. Ympäristö-, energia- ja materiaalitehokas tehdas toimii täysin ilman fossiilisia polttoaineita. Tehdas tulee työllistämään koko suorassa arvoketjussaan Suomessa noin 2 500 henkilöä, joista uusia on noin 1 500. Kemin biotuotetehdas lisää Suomen viennin arvoa puolella miljardilla eurolla vuosittain ja positiivinen tulovaikutus Suomeen on samoin puoli miljardia euroa vuosittain.

Kemin tehdasta kutsutaan biotuotetehtaaksi, koska se valmistaa täysin ilman fossiilisia polttoaineita sellun lisäksi paljon muita erilaisia biotuotteita ja tuottaa biopohjaista sähköenergiaa selkeästi enemmän verrattuna perinteiseen sellutehtaaseen.

Detector Oy on suomalainen yritys, joka on 40 vuoden ajan erikoistunut kaasunvalvontaan. Laadukkailla ja säännöllisesti huolletuilla kaasunvalvontalaitteilla varmistetaan turvallinen toimintaympäristö, mikä on erityisen tärkeää myrkyllisten, räjähdysvaarallisten ja happea syrjäyttävien kaasujen valvonnassa. Detector Oy on ainoa suomalainen kaasunvalvonta-alan yritys, jonka valmistamilla tuotteilla on räjähdysvaarallisten tilojen Atex-sertifikaatti, ja yritys valmistaa tuotteensa Suomessa.

– Haluamme kumppaneiksemme alansa parhaat osaajat ja edellytämme kumppaneiltamme sekä teknisesti luotettavimpia ratkaisuja että tuotantomme tuntemusta. Tärkeintä meille on turvallisuus ja sen ennakoiva turvaaminen. Detector Oy täyttää kaikki nämä vaatimukset, Kemin biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä toteaa.

– On kunnia asia olla mukana näin merkittävässä hankkeessa, toimitusjohtaja Sami Hienonen Detector Oy:stä kertoo. Meillä on tehty pitkäjänteistä työtä kestävän kehityksen ja ympäristöasioiden osalta aina tuotteiden materiaalivalinnoista palvelun tuottamiseen asti. On hienoa, että näille asioille osoitetaan arvostusta ja voimme omalta osaltamme tuottaa henkilöturvallisuutta Kemin biotuotetehtaalle.